Търсене в този блог

петък, 29 януари 2016 г.

Бананови бисквити с овесени трици\ banana biscuits with oat bran

Рецепта за лесни и здравословни бисквити от овесени трици и банани. Овесените трици са с ниска калорийна стойност, съдържат много белтъчини, фибри и протеини. Създават чувство на ситост, спомагат за нормализиране на холестерола в кръвта и нивото на глюкозата след храна. В съчетание с вкусни банани, мед и стафиди, бисквитите ще ви изненадат с уникален вкус и аромат.


Продукти:
1 узрял банан
1 пакетче сирене крема
две чаени чаши овесени трици \ около 250 гр
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица тръстикова захар или кафява захар
една шепа стафиди
една равна чаена лъжичка канела
едно малко шоколадче 30-40 гр

Приготвяне:
Първо накисвате стафидите в малко ром и вода, за да престоят и да омекнат. В купа намачквате добре узрелия банан, смесвате с крема сиренето, овесените ядки, меда, захарта, стафидите и канелата. Трябва да получите гъсто тесто, което може да се оформя на топчета.


Покривате с фолио и оставяте за около половин час в хладилник. Загрявате фурната предварително на 180 градуса. От тестото оформяте топчета колкото голям орех и отгоре набождате едно парченце шоколад. 


От тази доза се получават около 20 броя бисквити. Подреждате топчетата в тава покрита с хартия за печене или леко намазана с мазнина и печете около 20-25 минути, до леко порозовяване.


Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/