Търсене в този блог

вторник, 26 април 2016 г.

Запечени картофи със сирене и домати / baked potato with cheese and tomatoes

 



Чудесно предястие, бързо и лесно. Използват се цели пресни картофи, но не е задължително да са пресни. И тук може да се импровизира с пълнежа, може да се използва кашкавал, филе, пушено сирене или каквото имате в хладилника.


Продукти:

6  големи картофа
150 гр сирене
1 голям твърд домат
50 гр кашкавал
100 мл олио или зехтин
босилек
чесън
черен пипер
копър

Приготвяне:

Измих добре картофите с телена четка и сапунена вода. Изплакнах ги много добре и ги подсуших. 



Изрязах тънки капачета от едната страна по дължина. 



Върху дъска с остър нож нарязах картофите, като ги поставих с отрязаната част към дъската, по този начин, като внимавах прорезите да не са до края, а да се получи нещо като хармоника: 




Нарязах сиренето и доматите на резенчета и зеленият чесън на ситно. 



Наредих картофите в намазана с мазнина тава, полях прорезите с тънка струйка олио и сложих по малко чесън между всяка филийка. После напъхах парчета домати и сирене, като ги редувах. Поръсих отгоре с черен пипер, босилек и останалото олио на тънка струйка. 




Налях малко вода на дъното на тавичката и пекох на 180 градуса докато омекнаха картофите и после ги запекох на 200 градуса. Десет минути преди да ги извадя, ги наръсих с настъргания кашкавал. Ако не сте сигурни, че картофите ще ви се получат добре, можете първо да ги покриете с фолио и да печете докато омекнат и после да свалите фолиото и да запечете. 

Поднесох с много салата.



Рецепти за още предястия от блога:  










Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/