Продукти:
1 кг прясна трицона / цаца
5 с.л. брашно
3 с.л галета
сол
100 мл олио
Приготвяне:
Измиваме добре рибките и отцеждаме водата, аз използвам гевгир.
Отделно в купичка разбърквам брашното с галетата и солта. В подходящ съд/ тавичка изсипвам рибата и добавям брашнената смес. Обърквам добре всичко ето така:
В плитката тава от фурната сипвам малко олио и намазвам добре дъното ѝ. Може да се използва хартия за печене, в този случай няма нужда да се намазва с мазнина. Редя рибките една по една и ги заливам отгоре с тънка струйка олио, като гледам всички рибки да са намазнени.
За килограм трицона ми са необходими две тавички. Слагам тавичката да се пече в загрята на 200 градуса фурна. Пека до зачервяване на рибките. Трябва да се знае, че по-дребните рибки се запичат по-бързо.
Стават невероятно хрупкави и вкусни и се избягва многото мазнина при пърженето.
Това е, става бързо и уникално вкусно. Може да се похапват като мезе към вино или бира, да се консумират като основно ястие с подходяща салата, според сезона. Да ви е сладко!
Ако желаете да виждате новите рецепти, моля последвайте страницата ми във ФБ:
https://www.facebook.com/healthy1001recipies/