Търсене в този блог

събота, 9 април 2016 г.

Чеснови пилешки бутчета с бира








Продукти:
4 бутчета или 2 бутчета и 5 крилца
1 глава чесън
4-5 супени лъжици бира
млян черен пипер
къри
червен пипер или шарена сол
1кг пресни картофи
50 мл зехтин +  още 5 с.л олио
магданоз
зелен лук
сол




Приготвяне:
Аз използвах бутчета и крилца, защото имаме претенциозни членове на семейството, но вкусът си остана уникален. Измих и подсуших пилешките продукти. Пресовах чесъна, смесих го с бирата, 50 мл зехтин, черния пипер, къри, шарена сол и готварска сол на вкус. Намазах с получената смес бутчетата и крилцата. Наредих ги в тавата за готвене, покрих с алуминиево фолио и ги поставих в хладилника за 1 час. Междувременно обелих картофите, измих ги и ги нарязах на кръгчета и включих фурната на 200 градуса, за да загрява. След час извадих тавата от хладилника, добавих картофите, малко сол и ги полях с 5 лъжици олио на тънка струя и 60 мл вода на дъното на тавата.Покрих плътно с алуминиево фолио  и сложих тавата във фурната за един час. След час махнах фолиото и оставих ястието да се запече добре, за още около един час.  Отгоре се ръсва със ситно нарязан зелен лук и магданоз.